Activiteiten

Meedoen met Dorpskracht

Omdat twee mensen de werkgroep Dorpskracht verlaten zoeken we ondersteuning bij de activiteiten. Heb jij zin om mee te doen? We zoeken o.a. een beheerder voor de Whatsappgroep, en iemand die meewerkt in de Veilig Verkeergroep.

Zwerfvuil – nieuwe vrijwilligers gezocht – nieuw adres om de vuilniszakken in te leveren

Sinds 2017 haalt een groep van 11 vrijwilligers 1 x per maand zwerfvuil op. Ieder langs een eigen route. Een goede zaak! Ook omdat de gemeente het Dorpshuis daarvoor beloont met € 1500,-  per jaar, te besteden aan onderhoudswerkzaamheden.
In de Bibliotheek de Boekenwurm (in de Gowe) zijn op maandag tussen 10-12 handschoenen, grijpers en plastic zakken te halen. Vanaf 1 september kan de vuilniszak met zwerfvuil ingeleverd worden bij Hans en Willy Tenkink, Tolweg 6a. Zij hebben achter hun huis een witte container staan waarin de zak kan worden gegooid. Zodra de container vol is gaat er een telefoontje naar de Gemeente, die het vuil vervolgens ophaalt. 
Voor de gemeente is dit een manier om bij te houden hoeveel zwerfvuil er wordt opgehaald. 

Twee personen van deze groep zijn uit Geeuwenbrug vertrokken. We zoeken daarom nieuwe vrijwilligers die in overleg een route willen bijhouden. Vele handen maken licht werk! Wil je 1 keer per maand meedoen op een zelf te bepalen moment? Misschien heb je een hond en kun je het een met ander combineren? Geef je dan op via dorpskracht.geeuwenbrug@gmail.com.

Picknickbank geplaatst

Het vernieuwde terrein is dankzij WelzijnMensenwerk voorzien van een mooie picknickbank! Wij hopen dat er goed gebruik van wordt gemaakt.

KUBB – Een buitenspel

KUBB  is een  oud  Scandinavisch buitenspel en wordt gespeeld op een veld van 10 bij 5 meter. Er zijn 2 teams nodig en dat kunnen 2-6 mensen zijn. (bij 2 tegen 2 is het corona proof).  Er worden met langwerpige stokken  blokken aan de overzijde  omgegooid. Er is nu een ploeg van 5 mensen, die graag wil uitbreiden. Lijkt dit je leuk  stuur dan een mail naar dorpskracht.geeuwenbrug@gmail.com en de coördinator van de Spellengroep Karin Bellaart voegt je toe aan de datumprikker.

Activiteiten van BGO zijn alleen voor leden van de buurtvereniging. Neem contact op met het bestuur voor meer informatie over lidmaatschap!