Buurthuis de Gowe

 
 

Het buurthuis heeft een grote zaal voor ca. 100 personen, maar kan ook kleiner gemaakt worden met de verplaatsbare tussenwand. Er is ook een kleine vergaderzaal. Beide ruimtes zijn te huur voor minimaal een dagdeel. Daarvoor kunt u contact opnemen met de agenda beheerders die te vinden zijn onder de kop Informatie en organisatie. De Gowe is ook zeer geschikt als start of eindpunt van uw evenement. In de naaste omgeving van De Gowe bevinden zich prachtige natuurparken en uitgebreide fietspaden.


Geschiedenis               

Het buurthuis aan de Tolweg nr 1 te Geeuwenbrug is ontstaan toen de oude school opgeheven werd en het pand rond 1973 vrij kwam voor sociale activiteiten. Het werd gebruikt door jeugdsoos ‘Drop Out’. In 1980 heeft het gemeentebestuur het pand voor 1 gulden verkocht aan de Stichting buurthuis Geeuwenbrug. Zij hebben met vele vrijwilligers het verbouwd tot buurthuis. Daarna heeft de familie Vierhoven het overgenomen en heeft het jarenlang als Café-Buurthuis gefunctioneerd. Na het vertrek van Vierhoven is Stichting Welzijn MensenWerk de eigenaar.

Dankzij inzet van vele inwoners van Geeuwenbrug wordt de Gowe goed geëxploiteerd. De financiële bijdragen van Oranjefonds, Univé, Rabobank, NL-doet, de gemeente Westerveld en Welzijn MensenWerk, maken het mogelijk de Gowe af te stemmen op de komende jaren.


De Gowe wordt door diverse organisaties gebruikt: buurtverenigingen, kaartclub, kinderwerk, biljartvereniging, toneelvereniging, plattelandsvrouwen, jeugdsoos, bibliotheek, etc.

 

Welkom bij buurthuis de Gowe in Geeuwenbrug

Toneeluitvoeringen

Activiteiten

Feestavonden

De gowe is zeer geschikt voor:

Daar kan meer dan u denkt!

Over Geeuwenbrug.....